Wie zijn we

Voor wie houdt van lekker eten, maar jammergenoeg geen of te weinig tijd of zin heeft om zelf te koken. En dat overkomt ons allemaal wel eens, nietwaar? 

In onze traiteurzaak is er voor elk wat wils. Hier geen voorverpakte meeneemgerechten. Wel alles op maat van jouw eetlust. Een belegd broodje? Een dampende soep? Een hartige quiche? Een smakelijke stoofpot? Een stukje vis? Een verslavende brownie of een niet te missen kaastaart? Of graag een volledig menu voor vrienden of collega's? Het kan allemaal!  Met de bijhorende bereidingsinfo tover je in een oogwenk - en zonder stress! - de lekkerste maaltijden voor je gasten op tafel!  

En niet te vergeten: ook wie liever vegetarisch eet of gluten- of lactosevrij dient te eten, is bij Convento Food aan het juiste adres. Graag tot in de winkel!

Laura, Ruben & het Convento Food-team

Sanne Ferson (26)

Sanne is iemand die graag lekker eet en van het leven geniet! Haar interesse in gezonde voeding begon al in haar studentenjaren. Ze volgde een diëtiste opleiding en was met haar diploma op zoek naar een job waar ze haar vakgebied in kon toepassen.

Sinds 2015 werkt Sanne bij ons vast in de keuken en helpt ze jullie ook graag vooraan in de winkel. Op naar nog vele jaren!

Foto: Bea Borgers

Laura Massa & Ruben Marck, foodies pur sang

Laura Massa & Ruben Marck, foodies pur sang

De heerlijke gerechten in de traiteurzaak worden met veel inspiratie en passie gemaakt door chef Laura Massa (29), haar echtgenoot Ruben Marck (31) en het Convento Food-team.

-------

Laura Massa, chef & zaakvoerder van Convento Food, nam haar eerste echte stap in de Horeca in 2009 bij de wijnbar van Stéphane Godfroid, Convento Wines in Leuven. Toen ze bij de wijnbar begon had ze nog geen enkele professionele ervaring in het wijn-, nog food-gebeuren.

Samen met haar vriend Ruben Marck, nu wettige echtgenoot, was ze toch al enkele jaren gepassioneerd door wijn en lekker eten. Zo, werden restaurant bezoekjes en citytrips al snel culinaire ontdekkingstochten.

Stéphane, zo gepassioneerd als hij was en nog steeds is, leerde haar van A tot Z alles aan over wijn. Naarmate Laura meer in de ban was van wijn, prikkelde het ook om zelf te gaan koken. “Wat is de oorsprong van al die ingrediënten? Hoe worden ze verwerkt? Hoe kan ik er ook iets moois en heerlijks van maken?”, vroeg ze zich af.

In 2011 besloot ze tijdens haar studies ook Restauranthouder in avondschool te gaan volgen. Na de succesvolle opleiding was het tijd voor een bijzondere uitdaging: samen met Stéphane, zijn vrouw Katrien en Ruben investeerde ze in een nieuwe zaak, Convento Food! De traiteurzaak zou de oplossing bieden aan jonge mama’s en papa’s die geen tijd vinden om te koken en aan alleenstaanden die het vaak té complex vinden om enkel voor hun eigen te koken. Maar ook aan mensen die op zoek zijn naar gezonde en volwaardige afhaalmaaltijden voor de tijdens de week en feestelijke maaltijden voor tijdens het weekend en de feestdagen.

Laura en Ruben runnen sinds 2015 de zaak nu helemaal op hun eigen en met veel goesting en drive. Chef Laura wil zich in Convento Food profileren als een traiteur die werkt op persoonlijke smaak en met veel gezonde ingrediënten, zoals kraakverse groenten en tuinkruiden. Zelf zijn ze verlekkerd op al hun gerechten. “Enkel zo kan je die ook met hart en ziel aan de klant aanprijzen”, vertellen ze zelf.

-------

Foto: Thomas Mertens