Pieter Wispelwey bracht grandioos celloconcert in Geertruikerk

Zondag 31 mei bracht cellist Pieter Wispelwey de marathon van alle zes de cellosuites van Bach op een grandioze en weergaloze manier. De toehoorders in de Leuvense Geertruikerk durfden amper adem te halen...

"Ik kende de Geertruikerk niet, maar ben het aan de akoestiek van die sublieme ruimte verplicht om tot het uiterste te gaan", vertelde een zichtbaar tevreden Wispelwey na afloop van het eerste deel in zijn loge. Wispelwey was in de wolken. "Vandaag heb ik mijn cello uit 1760 meegebracht, gebouwd door Giovanni Battista Guadagnini. Met metaalsnaren. Die cello is een kleine dictator. Hij gebiedt de immens grote ruimte van deze kerk te luisteren naar hem. Ik kan hier op een zelden geëvenaarde manier die suites brengen, met heel veel zin voor detail. Alles klopt."
De Geertruikerk zat afgeladen vol en iedereen genoot met volle teugen. Achteraf kregen de toehoorders de kans een cd te kopen en die te laten signeren. Tijdens de pauze had Convento Food een lekkere knabbelreceptie bereid, overgoten met heerlijke Zuid-Franse wijnen van Le Grand Noir.