Convento Food werkt steeds met verse producten en ons aanbod wisselt dan ook dagelijks.

Hieronder vind je het overzicht van ons vast aanbod en alvast enkele andere lekkere gerechten wanneer je zelf geen inspiratie, zin of tijd hebt om te koken. Geef ons gerust een telefoontje als je wil weten of we die dag een bepaald gerecht in de toonbank hebben liggen of spring gewoon even binnen. Er ligt trouwens regelmatig wat extra lekkers in onze toonbank. Indien je wil BESTELLEN, graag 2 DAGEN minimum op voorhand a.u.b.! Tot snel?!

Al deze producten kan je sowieso verkrijgen op bestelling. Prijzen zijn op aanvraag! Mail gerust naar food@convento.be

Graag houden we rekening met je speciale wensen, eventuele diëten en/of allergiëen.

Opgelet!: de samenstelling van onze gerechten kan veranderen.

BELEGDE BROODJES in de winkel zijn enkel van WOENSDAG t.e.m. VRIJDAG te verkrijgen.

Heb je een speciale vraag? Neem dan gerust contact op.
 

Hier alvast ons vast aanbod:

  1. Gehaktballen in Luikse saus

  2. Kippenballen in zachte currysaus

  3. Italiaanse balletjes in een kruidige tomatensaus

  4. Gebraden kip

  5. Bolognaisesaus

  6. Vol-au-vent met korfje

  7. Chili con carne

  8. Zalmfilet met kervel

  9. Traditioneel vleesbrood met lijnzaad

  10. Visgerecht van de week

  11. Quiche van de dag (vis/vlees/veggie)

  12. Geitenkaastaartje

  13. Soep van het moment (vis/vlees/veggie)

  14. Slaatje van de dag (vis/vlees/veggie)

  15. Smeersalade (grijze garnaal/zalm/vlees)

  16. Geroosterde groenten (mix van diverse groenten)

  17. Huisgemaakte aardappelpuree (natuur/peterselie/wortel/pesto/knolselder...)

  18. Gebakken krieltjes

  19. Huisgemaakte appelmoes

  20. Chocoladetaart met chocoladeschilfers

  21. Taart/cake van de week

  22. Diverse tapas (olijfjes/tapenades/gevulde paprika's, gamba's in looksaus, involtini...)

  23. Assortiment kaas & charcuterie

Broodjes

Broodje smos

Klassieker
Deze smos onderscheidt zich van anderen door zijn krokant broodje, vers geraspte wortelen, ambachtelijke Belgisch gekookte ham en zachte Jonge Beemster kaas.
Prijs € 3,80

Broodje van de Week

Iedere week maken we een broodje van de week! Afwisselend vis, vlees of veggie. Kom langs de winkel of bel ons even op, zo vertellen…
Vegetarisch

Broodje Italiaanse veggie

Italiaans
Een Italiaans broodje met verse tomaat, huisgemaakte groene pesto, raketsla en mozzarella.
Prijs € 4,20

Broodje Italiaans

Italiaans
Een Italiaans broodje met gedroogde ham, verse tomaat, huisgemaakte groene pesto, raketsla en mozzarella. Een stevige smaakmaker!
Prijs € 4,80

Huisgemaakt worstenbroodje

Niet altijd beschikbaar! Kan wel steeds op bestelling. Dit broodje is een van de meest gekende snacks. Met zijn krokant bladerdeeg, kruidig gehakt en authentieke…
Prijs € 2,90 voor 1 stuk

Mini-sandwiches

Enkel op bestelling
Op zoek naar een lekker broodjesassortiment voor op kantoor of op een feestje? Vanaf nu is er een assortiment mini-sandwiches te verkrijgen op bestelling. 
Prijs € 2,00 voor 1 stuk

Bruin broodje

Voor een bruin broodje rekenen we een kost van € 0,20 extra aan.

Wit stokbroodje

Op zoek naar een lekker broodje voor bij onze huisgemaakte smeersalades of een van onze lekkere tapenades? Dit wit broodje maakt het zeker waar!
Prijs € 1,10

Bruin stokbroodje

Dit lekker donker broodje past perfect bij een frisse salade of een volle soep!
Prijs € 1,20

Pavé Pérène

Niet altijd beschikbaar! Knapperig brood van 450g op basis van zuurdesem. Bij ons te verkrijgen als wit, licht bruin of donker broodje met havervlokken.
Prijs € 3,20

Siegerlander brood

Niet altijd beschikbaar! Het Siegerlander brood is een roggebrood van 750g met een dichte kruimstructuur en bebloemde knapperige korst.
Prijs € 3,90

Molenaarsbrood

Niet altijd beschikbaar! Een bruin brood van 600g met een lichte kruim en bestrooid met zonnebloempitten, tarwevlokken en lijnzaad. Super gezond dus!
Prijs € 4,10

Speltbroodje met zonnebloempitten

Biologisch
Niet altijd beschikbaar! Dit broodje van 440g is een mix van tarwebloem en spelt en is zeer smaakvol om dagelijks te verbruiken! 
Prijs € 4,50

Quiches

Soep

Vegetarisch

Pastinaak-curry soep

Seizoensgebonden
Deze romige pastinaaksoep krijgt een tikkeltje meer pit d.m.v. de toevoeging van gele curry! 
Vegetarisch

Pompoen-gembersoep

Seizoensgebonden
Wie van de smaak van pompoen houdt, zal smullen van deze volle soep!
Vegetarisch

Pastinaaksoep met peer

Seizoensgebonden
De toevoeging van peer aan dit gerecht maakt van deze soep een unieke smaakervaring!
Vegetarisch

Pompoensoep met sinaasappel en komijn

Seizoensgebonden
Allemaal kennen we de traditionele pompoensoep. Deze soep is verrassender van smaak door de toevoeging van vers geperst sinaasappelsap en komijnzaadjes.

Tomatensoep met balletjes

Kids' favourite!
Uber klassiek, maar oh zo lekker voor zowel klein als oud! Ook verkrijgbaar in halve liter en dit voor € 3,80.

Rode paprikasoep met chorizo

Spaans
De Spaanse invloed van de chorizo geeft deze soep een pittig kantje, maar geen nood, de paprikasmaak blijft overeind!

Venkel-chorizo soep

Voor de durvers! Wat pittig door de chorizo maar toch zo zacht door de smaak van de venkel.
Vegetarisch

Fluweelzachte doperwtensoep

Deze fluweelzachte soep scoort hoe dan ook bij klein en groot. De natuurlijke zoete toets van de erwtjes maakt van dit gerecht…
Vegetarisch

Jonge wortel-sinaasappelsoep

Een wat zoetere soep door de natuurlijke suikers van jonge wortelen, met die extra twist van vers sinaasappelsap! 
Vegetarisch

Witte aspergesoep

Seizoensgebonden
Mooi smaakvolle soep, op en top op z'n puurst, maar zeker ook overheerlijk met wat verse handgepelde grijze garnalen.
Vegetarisch

Oesterzwammensoep met truffel

Seizoensgebonden
Overheerlijke soep van verse oesterzwammen met een subtiele smaak van witte truffel.

Vlees

Gehaktballen in Luikse saus

Laura's topper!
Deze gehaktballetjes worden zowel door klein als groot zeer geaprecieerd. Als een traditioneel Waals gerecht maken deze balletjes ook intrede bij ons!

Sticky drumsticks

Overheerlijk
Deze zoet-pikante kippenboutjes kunnen iedereen wel bekoren, zowel als hapje, buffetgerechtje of als tussendoortje!

Luikse salade

Hartverwarmend
Dit traditioneel Waals gerecht bestaat uit aardappeltjes, sperzieboontjes, gebakken ui, krokant spek en ciderazijn. Overheerlijk!!

Zoet-pikante polpette

Italiaans
Deze traditionele polpette van puur rundergehakt met wortel, paprika, ui, groene olijf en kruiden zijn heerlijk in onze zoet-pikante tomatensaus! Lekker met gebakken krieltjes of…

Gebraden kip

Onze gebraden kip verandert regelmatig van inhoud: dan eens met citroen en rozemarijn, later met veen- en jeneverbessen en wie weet binnenkort met rozenpeper en…

Vol-au-vent

Klassieker
Onze op traditionele wijze bereide vol-au-vent kent zijn plaatsje al goed in de toog. Echt comfort food noemt men dat!

Chili con carne

Mexicaans
Voor velen dé beste chili dat ze ooit proefden! Niet voor niets fanatiek begeerd bij Convento Food...

Witloof, ham & kaasrolletjes

Klassieker
Het witloof wordt traag gestoofd in de pan, mooi gekruid, gerold in ambachtelijke Belgische ham en overgoten met échte kaassaus!

‘Echte’ bolognaisesaus

Italiaans
Deze saus onderscheidt zich van andere 'spaghettisauzen'. Door zijn exotische toets van kaneel, steranijs, kruidnagel en korianderzaad komt de vleessmaak meer naar voor en…

Gehaktbrood

Klassieker
Ons gehaktbrood bestaat steeds uit meerdere ingrediënten: dan maken we eens een broodje met olijfjes, zongedroogde tomaten en kruiden, later maken we…

Vitello tonnato

Enkel op bestelling
Deze Italiaanse klassieker wordt oftwel gepresenteerd op mooi zwarte wergwerpborden per persoon of op een grote schotel voor bijvoorbeeld tijdens een buffet. Een leuk alternatief…

Verse penne met macaronisaus

Studententopper
Een van de meest traditioneel Italiaanse gerechten. Alles in 1, makkelijk op te warmen en zaaalig lekker!

Runderballen in een veenbessensaus

COMFY
Comfort food op z'n best: pure runderballen gearomatiseerd met verse tijm en gebakken ajuin in een zacht veenbessensausje met heerlijke runderbouillon!

Blinde vinken in zachte biersaus

Hartverwarmend
Onze blinde vinken worden puur gebakken en garen verder in een zachte biersaus op basis van chocolade, runderbouillon en bessenconfituur.

Carpaccio van kip

Topper!
Carpaccio van kip... Velen denken meteen aan rauwe kip. Verre van! Onze kipcarpaccio bestaat uit gegaarde kipfilet, fijngesneden, vermengd met een frisse yoghurtdressing, parmezaanse kaas,…

Italiaanse ballen

Smaakbom!
Onze Italiaanse ballen worden bereid met een groot aantal kruiden, als salie, oregano, rozemarijn, zachte tijm, basilicum en peterselie. De tomatensaus wordt eveneens gepimpt…

Osso bucco

Italiaans
Super zachte kalfsschenkels in een zachte, maar kruidige tomatensaus.

Coq au vin

Klassieker
Dit verfijnd gerecht wordt op smaak gebracht met huisgemaakte kippenbouillon, volle rode wijn, zilveruitjes, spekjes en verse tuinkruiden.

Waterzooi van parelhoen

Puur Belgisch
Dit gerecht vormt een mooie balans tussen een maaltijdsoep en een vlees- en groentenstoofpotje. Zacht parelhoenvlees in een smaakvolle omgeving!

Zuurkool

Seizoensgebonden
Een lekker Duits gerecht met diverse stukjes en soorten varkensvlees erin!

Broccolisalade met pancetta

Warme salade
Onze warme broccolisalade bestaat uit broccoliroosjes, krokante pancetta en walnootjes. Lekker als bijgerecht, maar ook super als lunch of tussendoortje!

Kip in dragonsaus

Dragon is het soort groen kruid dat aan gevogelte een extra touch geeft. Deze hartige dragonsaus past dus perfect bij een eenvoudige kipfilet.

Varkenshaasje in graanmosterdsaus

Familiefeesttopper
Dit kort gegaard varkenshaasje in zijn zacht graanmosterdsausje consumeert zich perfect aan de familietafel. Lekker alternatief: varkenshaasje in champignonroomsaus!

Fazant in cognacsaus

Seizoensgebonden
Het edele vlees van het wildseizoen. Dit gerecht is een topper naar de feestdagen toe. Met zijn zachte structuur en smeuïge saus kan…

Civet van hert met chocolade en veenbessen

Seizoensgebonden
Het hertenvlees komt recht uit de Vlaamse Ardennen en het gerecht is zo hartverwarmend op koude dagen. Het vlees stooft gedurende enkel uren waardoor…

Zachte everzwijnstoverij

Seizoensgebonden
Het vlees van het wilde zwijn wordt na enkele uren zacht garen en na toevoeging van de beste kruiden zo zacht dat het…

Kalfstong in Madeirasaus

Enkel op bestelling
Al is het een wat vergeten gerecht, we bereiden het zeker indien er vraag naar is!

Vis

Zalmfilet in eigen nat

Topper!
Onze zalmfilet in eigen nat met wat witte wijn en frisse kervelblaadjes is en blijft een toppertje doorheen het ganse jaar!

Schelvisfilet met rabarber en amandel

Seizoensgebonden
Rabarber hoeft niet steeds in nagerechten gerechten verwerkt te worden, lekker met een stukje verse vis en wat geroosterd amandelschaafsel!

Saltimbocca van schelvis

Italiaans
Onze schelvisfilet wordt op smaak gebracht door een schijfje Italiaans gedroogde ham, een blaadje salie en rozemarijnolie. Lekker Zuiders!

Lengfilet met aubergine en basilicum

Zuiders
We maken van de aubergines een crème, beleggen hiermee de lengfilet, versnijden wat verse basilicumblaadjes en bestrooien dit over het geheel. Lekker…

Vol-au-vent met vis

Enkel op bestelling
Een alternatief voor de niet-vleeseter! Een lekkere vulling van Noorse zalm, schelvis, gerookte zalm, gepelde grijze garnalen en verse peterselie. Uiteraard geserveerd met het…

Schelvis met gerookt spek en savooikool

Seizoensgebonden
Deze vaste witte vis smaakt oh zo lekker met een gekruid spek-savooikooljasje. Leuk als voorgerecht, maar kan perfect ook dienen als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een '…

Spirelli scampi

Italiaans
Lichte pasta met een kruidige tomatensaus en scampi's. Opgewarmd het lekkerst!

Nage van zeebaars

Klassieker
Een klassieker in de Franse keuken. De zeebaars wordt op vel gebakken, de jus - saus - soep wordt op smaak gebracht met verse visfond,…

Zalmforel in een pakje

Onze zalmforel bereiden we steeds met gestoofde prei en omwikkeld met bladerdeeg. Lekker krokant aan de buitenkant en een super smeuïge vis in…

Penne alla puttanesca

Italiaans
Wie van ansjovis houdt, zal zeker van deze pasta smullen! Lekker vol van smaak door de ansjovis, kappertjes, tomatenpesto en zwarte olijfjes.

Zeewolf op z’n Catalaans

Spaans
Een lekker Spaans gerechtje op basis van tomatensaus, witte bonen, chorizo en de overheerlijke witte vis - zeewolf.

Visstoofpotje

Als tegenligger van de alom overheersende wildstoverijen, brengen we jullie hier onze visstoofpot met diverse groenten, kruiden en - uiteraard - de meest verse vissoorten!

Winterse zalmpapillotte

Seizoensgebonden
Een winterbarbecue of gezellig aan de openhaard met een stomende papillotte? Een mooi stuk zalm wordt hier oftewel met prei en aardappeltjes, oftewel met een…

Tomaat-garnaal

Seizoensgebonden
Een tomaat-garnaal zoals het hoort: de tomaat geëmondeerd, een frisse yoghurtdressing en uiteraard mooi gepelde grijze garnalen.

Fish sticks

Kids' favourite! Enkel op bestelling
Onze huisgemaakte fish sticks zijn er voor iedere lekkerbek! Smullend als voor- of hoofdgerecht, maar ook perfect als aperitiefhapje.

Witte aspergesalade met grijze garnalen

Seizoensgebonden
Onze witte aspergesalade met handgepelde grijze garnalen, een frisse yoghurtdressing en verse peterselie is een toppertje tijdens het aspergeseizoen!

Maatje

Seizoensgebonden
Overheerlijk met wat vers gesneden ui!

Huisgemaakte zalmsalade

Smeersalade
Deze salade doet het erg goed als broodmaaldtijd. Van vers gebakken brood met wat kommer, ei, appel, tuinkers en deze crèmeuse zalmsalade maak…

Huisgemaakte grijze garnaalsalade

Smeersalade
Grijze garnaalsalade, super als smeersalade, top als hoofdingrediënt bij tomaat-garnaal en onbeschrijflijk lekker als apertiefhapje bij een heerlijk glas mousserende wijn!

Huisgemaakte haringsalade

Smeersalade
Onze haringsalade wordt eens met verse dille gemaakt, dan eens met tuinkers of gewoonweg natuur gehouden.

Vegetarisch

Geroosterde groenten

Topper!
Tijdens de koude maanden van het jaar worden allerlei (vergeten) groenten gebruikt voor onze geroosterde groentenschotel, zoals de vitelotte aardappel (cf. paarse aardappel),…

Vegetarische risotto

Lekker Italiaans
Onze vegetarische risotto bestaat altijd uit verschillende groentjes, zoals geroosterde pompoen en gestoofde prei, en uit een peulvrucht, zoals kikkererwten, in combinatie met verschillende kazen,…

Coeur de boeuf carpaccio

Enkel op bestelling
De fijngesneden schijfjes tomaat worden afgewerkt met basilicum, nootjes, kwaliteitsvolle olijfolie en onze 'Laura' balsamicoazijn.

Vegetarische wok

AZIATISCH
Héérlijk zo'n wok met veel groentjes en huisgemaakte marinade! We combineren meestal verschillende soorten groenten met noedels en noten.

Carpaccio van rode biet

Enkel op bestelling
Deze carpaccio is hét alternatief voor de niet-vleeseter (cf. rundercarpaccio). Met zijn rode kleur, zachte schijfjes biet en frisse dressing overtreft dit gerecht…

Vegetarische lasagne

Italiaans
Heerlijk eenpansgerecht dat gemakkelijk is op te warmen! Zo, maken we bijvoorbeeld een lasagne met huisgegrilde groenten (courgette, rode paprika, venkel en aubergine), mozzarella, huisgemaakte…

Linzensalade

Onze linzensalade wordt verrijkt met authentieke fetakaas, raketsla en gele biet. Overheerlijk om koud te consumeren!

Broccolisalade

Koude salade
Onze koude broccolisalade varieert wekelijks tidjens de zomermaanden. We maken bijvoorbeeld een broccolisalade met cheddarkaas, nootjes en zongedroogde tomaatjes.

Boontjessalade

Onze boontjesmix (sperziebonen + snijbonen) met wat gekarameliseerde ui is zeer smaakvol met een stukjes vis of vlees!

Bloemkoolsalade

We bereiden verschillende bloemkoolsalades, afhankelijk van het seizoen waar we ons in bevinden. Onze koude bloemkoolsalade bestaat uit lichtjes gegaarde bloemkoolroosjes, fijngesneden groene selder…

Spruitjessalade

Seizoensgebonden
We bereiden op regelmatige basis verschillende soorten spruitjessalades, zoals puur met pecannoten, honing en sesamzaad, oftewel met gekarameliseerde rode ui en dadels, oftewel met gebakken…

Vegetarische tajine

Marokkaans
Deze tajine wordt bereid met verse groentjes, zwarte olijven, kikkererwten en bulgur. Topper an sich als hoofdmaaltijd, maar kan zeker dienen als bijgerecht met een…

Ratatouille

Klassieker
Dit traditioneel Frans gerecht is en blijft een winterse topper!

Panzanella

Italiaans
Panzanella is de benaming van een gerecht uit de vroegere armeluiskeuken van de Italianen. Onze versie van het gerecht bestaat uit sperzieboontjes, zwarte…

Groene aspergesalade

Seizoensgebonden
Onze aspergesalade varieert in het seizoen wekelijks van inhoud. We bereiden bijvoorbeeld eens een versie met sperzieboontjes, nootjes en cheddarkaas.

Bijgerecht

Aardappelpuree

Verse aardappelpuree valt steeds bij iedereen in de smaak! Onze romige puree met nog wat kleine aardappelstukjes past perfect bij verschillende vlees-, vis- of veggiegerechten.…

Stoemp

Hartverwarmend
Onze aardappelstoemp bestaat uit diverse groentjes, als savooikool en wortel, en niet te vergeten gezouten spekblokjes!

Gebakken krieltjes

We bereiden onze krieltjes op twee manieren: enerzijds houden we ze natuur en anderzijds worden ze gebakken in olijfolie, look en rozemarijn.

Verse aardappelkroketjes

Enkel op bestelling
De lekkerste verse aardappelkroketjes! Niet door onze hand gemaakt, maar door een klein familiebedrijfje uit Antwerpen.

Klassieke aardappelgratin

Enkel op bestelling
Dit aardappelgerecht blijft een topper! Onze homemade gratin dauphinois wordt op smaak gebracht met verse groene kruiden en een romige saus.

Nagerecht

Frangipanetaart

Klassieker
Deze taart, op basis van amandelen met een laagje abrikozenconfituur op een bladerdeegbodem, valt bij iedereen in de smaak!

Kaastaart met blueberries

Smeuïg
Een luchtige plattekaastaart op een bodem van gistdeeg en blauwe bessen. Een kaastaart natuur of met appeltjes is ook bij ons te verkrijgen.

Bretoense appeltaart

Hartverwarmend
Deze appeltaart met zijn vele stukjes appel en krokante bodem is een ware verwennerij!

Citroentaart

Topper!
Een frisse citroentaart op een zanddeegbodem. Ideaal als dessert na een etentje.

Pompoentaart

American style
Deze Amerikaanse pompoentaart ziet er uit als een flantaart en zorgt voor een intense smaakervaring!

Chocoladetaart

Convento Wines topper
Een intense chocoladecake, afgewerkt met een laagje chocolade ganache en chocoladekrullen.

Notentaart

Seizoensgebonden
Een echte herfstklassieker, een bodem van zanddeeg met een smeuïge vulling van noten en golden syrup.

Trifle met rood fruit, mascarpone en biscuit

English Style
Dit nagerecht wordt gepresenteerd in een glaasje en houdt in: een mascarponecrème, een fruitcoulis, vers fruit (naargelang het seizoen), een vanillebiscuit en witte…

Chocoladebrownie met pecannoten

American style
Dit toetje van Amerikaanse oorsprong is er voor iedere chocolade freak! Top puur, maar nog beter met pecannoten.

Sachertorte

The one and only
Sachertorte op z'n puurst! Keuze uit een aardbeien- of abrikozenconfituur als tussenlaag van de taart.

Cupcakes

Enkel op bestelling
Onze cupcakes kunnen steeds op maat gemaakt worden. Zo, maken we bijvoorbeeld een pompoen-, een wortel- of een cappuccino-cupcake. Laat ons je favoriet ingredië…

Tiramisu met speculaas

Enkel op bestelling
Deze tiramisu onderscheidt zich van zijn klassieke vorm. De speculaas zorgt voor extra structuur en een nieuwe smaakervaring!
Glutenvrij

Glutenvrije brownie

Enkel op bestelling
Mooi alternatief van de traditionele brownie. Voor ieder wat wils!