zon 13 okt

Wijncursus op vijf zondagen in het najaar 2019

Reserveren

In vijf workshops dringt de nieuwsgierige wijndrinker door tot de wondere wereld van de wijn. De cursist leert de hoogst persoonlijke smaakervaringen te linken aan een geëigend wijnvocabularium. Deze woorden zullen de beleving van de wijn en het gesprek over wijn verrijken met talloze nuances.

Via blindproeven, vergelijkend proeven en verrassende experimenten maken de deelnemers kennis met de belangrijkste wijntypes en druivenrassen in de wereld, van Frankrijk tot en met Australië. We tonen hoe de verschillende manieren van vinificatie (wit, rosé, rood, schuim en zoet) resulteren in verschillende smaakeigenschappen in de wijn. Belangrijke begrippen zoals terroir, mineraliteit en kwaliteit zal men aan den lijve ervaren, met op de achtergrond telkens de nieuwste wetenschappelijk inzichten. De uitwisseling van proefervaringen staat in de workshops centraal.

In de vijfde en laatste workshop blenden we een rode wijn. Verschillende wijnstalen worden door de groep vooraf beschreven en beoordeeld en tenslotte per individu of koppel geblend tot rode wijnen naar eigen smaak.

De workshops zijn niet enkel een ontdekkingstocht in de wereld van de wijn, maar evengoed een zoektocht naar de eigen spontane smaakvoorkeuren en gevoeligheden. De workshops kunnen het begin zijn van een heus wijnavontuur.

Deze lessenreeks wordt gegeven door Stefaan Soenen.

Kalender
5 wijnlessen, telkens van 16u tot 18u30:
zondag 13 oktober (les 1)
zondag 20 oktober (les 2)
zondag 27 oktober (les 3)
zondag 10 november (les 4)
zondag 24 november (les 5)

Prijs
€ 245 (inclusief 21% BTW) per persoon
Inbegrepen: eenmalige deelname aan alle lessen, studiemateriaal, alle in de les te proeven wijnen en gebruik van alle glazen.

Doelgroep
Geen specifieke voorkennis of toelatingseisen vereist.

Convento Cadeau
Voor de deelnemers aan deze cursus wacht nog een leuk geschenk: op de eerstvolgende aankoop in de wijnwinkel van Convento geniet je van een reductie van 10%.

Inschrijving
U kan zich inschrijven via de knop 'reserveren' bovenaan deze pagina.
De inschrijving is slechts geldig na ontvangst van betaling in onze wijnwinkel of door overschrijving van het verschuldigde bedrag op rekening ING 363-0150272-59 van Convento bvba, Mechelsestraat 85-87 te 3000 Leuven, met de vermelding van het event en de datum.

Er zijn nog 5 plaatsen.