Chef Jens Maertens pakt uit met Jong Keukengeweld

Jens Maertens, chef van Convento Wijnbistro, is bij de 54 geselecteerden van Jong Keukengeweld. Jong Keukengeweld verenigt jonge topchefs die Vlaamse gastronomie belichamen en tot bij jongeren (18 - 30 jaar) brengen.

Hoe ze dat doen? Door perfectie na te streven zonder gepolijst te zijn. Geen stijf gedoe. Door respect te tonen voor producten en ambachten. 'Topgastronomie – Vlaamse gastronomie – draait vooral om smaken, proeven, zintuigen prikkelen en durven', klinkt het. En dat is ook helemaal waar Jens voor staat. Hij wil een voorbeeld zijn voor de nieuwe lichting chefs die ecologisch werken. 'Een menu bedenken begint met de mail van groenteboer die laat weten wat er geoogst moet worden', zegt hij in het interview met Jong Keukengeweld.

In maart en in oktober kunnen jonge gastronomen (tot 30 jaar) bij ons terecht voor een driegangenmenu met aangepaste dranken voor een democratische prijs. Reserveren kan vanaf maandag 13 februari. (Voor ons andere bistrogasten blijft het gewone 4- en 5-gangenmenu doorlopen. In maart is dit wel pas vanaf 19.30u beschikbaar, na de service voor onze jongeren)

Reserveren bij Convento Wijnbistro kan HIER.