Attila Homonna ‘Birtok Tokaj’

  • 2017
  • Hongarije
    • 65% furmint
    • 35% hárslevelű
  • Alcohol 14,0%

Attila Homonna is een jonge wijnmaker uit het rustieke stadje Erdőbénye in Tokaj. Sinds de oprichting van de wijnmakerij in 1999, produceert hij uitstekende wijnen in een elegante, verfijnde stijl. Zijn wijnen hebben meestal wat geduld nodig om zich te openen, maar als ze dat eenmaal doen, grijpen ze je aandacht en laten ze niet meer los. Boordevol smaak, rijk en toch elegant, met enkel natuurlijke technieken, zijn de wijnen van Homonna in alle opzichten speciaal.
Behalve in de Tokaj-regio experimenteert Homonna ook in andere gebieden, waarbij hij af en toe wijn maakt met zijn vrienden en collega's rond het Balatonmeer, bijvoorbeeld.

Het woord 'Birtok' staat in het Engels voor Estate of Domaine. Het idee achter deze wijn is om de beste wijngaarden van furmint en hárslevelű samen te smelten tot één wijn die de stijl van het domein op het hoogste niveau vertegenwoordigt. De wijn wordt geproduceerd met minimale tussenkomst, gefermenteerd met natuurlijke gisten en 9 maanden gerijpt in grote vaten.
Deze wijn is intens en vol complexiteit. Hij heeft veel kruidenaroma's met geparfumeerde rijpe citrustonen zoals roze pompelmoes en een enorme power aan frisheid en zesty mondgevoel met een opmerkelijke lengte.

https://homonna.com