Charles Lachaux ‘Les Champs d’Argent’ Aligoté

  • 2019
  • Frankrijk, Bourgogne, Bourgogne Aligoté
    • 100% aligoté
  • Biowijn

Naast het reeds bestaande familiedomein Domaine Arnoux-Lachaux waar Charles sinds 2012 verantwoordelijk is voor vinificatie en sinds 2013 ook de wijngaarden onder zijn hoede heeft gekregen, heeft Charles de tijd en passie gevonden om zijn eigen ding te doen onder zijn eigen naam. Hij heeft alvast zijn start niet gemist.

Het is uitgerekend een perceel met oude stokken aligoté uit Vosne-Romanée dat wijnmaker Charles Lachaux ertoe aanzette om te zien wat hij hier kon bereiken. Hij besloot de aanpak in de wijngaard grondig te veranderen (niet snoeien, kleine opbrengsten ...) om druiven van hoge kwaliteit te bekomen. Dit is hoe het verhaal achter négoce Charles Lachaux is gestart.

Deze Aligoté Les Champs d'Argent dankt zijn naam aan de lieu-dit vanwaar de druiven afkomstig zijn. De wijngaard is grotendeels aangeplant in de jaren '30 van vorige eeuw. Charles werkt volgens biodynamische principes met 100% volledige trossen en de wijn werd niet gefilterd. Het rendement ligt amper op 34hl/ha terwijl de rest van de appellatie rond 72hl/ha haalt. Deze delicate wijn van het domein toont direct waar het op staat:  een strak minerale wijn, met een lange afdronk en delicaat fruit.