Clos Ste Magdeleine ‘Cassis’

  • 2020
  • Frankrijk, Cassis A.O.C.
    • 40% marsanne
    • 30% ugni blanc
    • 25% clairette
    • 5% bourboulenc
  • Alcohol 13,0%
  • Biowijn

Clos Sainte Magdeleine is een uitzonderlijke site, met uitzicht op de Middellandse Zee. De wijnbouw dateert er van de 12e eeuw. Kortom, een ronduit historische wijngaard van de Provence.
Het terroir bestaat uit zandsteen en zandmergel, een bodem die gunstig is voor de productie van grote droge witte wijnen.

Wijnbouw en vinificatie in Clos Sainte Magdeleine staan onder leiding van Jonathan Sack, die in 2008 de teugels van zijn vader, François, overnam. Het domein bottelt zowel witte als rosés, waarvan de laatste bijzonder beperkt zijn. Sack voltooide in 2012 de omschakeling naar biologische wijnbouw, een filosofische vooruitgang na jaren van duurzame landbouw. Hij heeft ook nieuwe ideeën geïntroduceerd, van betonnen eiervinificatie tot experimenten met vermentino, waarbij hij het immense potentieel van dit opvallende maritieme terroir met nieuwsgierigheid en precisie verkent. De ligging aan zee en de overvloedige kalksteen leveren delicate, minerale wijnen op, geparfumeerd met wilde kruiden en bloemen, met een kenmerkende zoute afdronk.

De wijn is droog, mineraal en ziltig. Deze Cassis is een grote klassieker.

https://www.clossaintemagdeleine.fr