Emrich Schönerer ‘Mineral’ Riesling

  • 2018
  • Duitsland, Nahe
    • 100% riesling
  • Alcohol 12,50%

Sinds 250 jaar zit de familie Schönleber in de wijnbouw.  Eind jaren '60 kwamen de eerste wijnbergen in eigen bezit. Inmiddels heeft de familie zowat 14 ha. Waaronder de twee Grand Cru-wijnbergen in het Nahe gebied: Halenberg en Frühlingsplätzchen. Sinds 2001 wordt alles onder eigen label op de markt gebracht.
Werner Schönleber krijgt erkenning op het hoogste niveau. Vader Werner legt zich volledig toe op het management van de wijngaarden terwijl zijn zoon Frank inmiddels de vinificatie heeft overgenomen.

De wijngaard van deze 'Mineral' groeit op de Halenberg. Dit is de kleinste wijngaard in Monzingen met een oppervlakte van amper 5 hectare en een hellingsgraad van 70% en volledig aangeplant met riesling. De bodem bestaat hoofdzakelijk uit blauwe leisteen en kwarts. Het fijn gestructureerde mineraal en licht kruidig karakter is typisch voor riesling van de Halenberg.
Jaar na jaar vertoont de wijn prachtige kruidige en minerale tonen en fijn fruit. Een spannende wijn vol karakter en toch lichtvoetig.

http://www.emrich-schoenleber.de