Françoise Bedel ‘Entre Ciel et Terre’

  • Frankrijk, Champagne
    • 75% pinot meunier
    • 20% pinot noir
    • 5% chardonnay
  • Biowijn
  • méthode traditionnelle / 48 maanden sur lattes / dosage 3,7 gr/l

Françoise Bedel, gevestigd in Crouttes-sur-Marne, gebruikt bewust de pinot meunier als hoofdingrediënt. Waar veel champagnehuizen de meunierdruiven gebruiken als goedkope aanvulling bij hun klassieke assemblage, maakt Françoise Bedel er een erezaak van om er topchampagnes mee te maken.
Haar 8,5 hectaren wijngaard worden gedurende de laatste 15 jaren bewerkt volgens de biodynamische principes. Dit betekent o.a. dat er geen insecticides en onkruidverdelgers worden gebruikt. Voor de werkzaamheden in de wijngaarden wordt bovendien de maankalender gevolgd.
Françoise Bedel wordt door kenners beschouwd als een rijzende ster in Champagne

Deze champagne heeft een indrukwekkend en vineus smaakprofiel, met intense aroma's van exotisch fruit en gebrande hazelnoot

https://www.champagne-bedel.fr