Nopera ‘Epitome’ Muscat de Samos

  • nv
  • Griekenland, Samos
    • muscat
  • Alcohol 13,50%
  • Biowijn

De roots van de wijnmakerij Nopera gaan teriug tot het midden van de 19e eeuw, toen de familie Nopera Malta verliet en naar Samos verhuisde. Een paar decennia later produceerde de familie een hoogwaardige, zoete Samische wijn van de witte variëteit muscat, een product dat zo fijn was dat ze het konden exporteren naar beroemde klanten, zoals het Franse bedrijf Noilly Pratt uit Marseille, een bedrijf dat nog steeds bekend om zijn uitzonderlijke vermout.

Deze Muscat de Samos wordt traditioneel gemaakt van ingedroogde muscatdruiven. Deze zonder meer buitengewone nobele zoete wijn is de perfectie van Muscat de Samos. De wijn is gemaakt van een mix van wijnen uit drie verschillende terroirs. De rijping gebeurt bijna twee jaar op Frans eik.
De wijn heeft een enig mooie kleur die doet denken aan mahonie. De Epitime heeft aroma's van pruimen, gedroogde abrikozen, evenals toffees en cacaoboter.  In de mond komen tonen van abrikoos, gekonfijte sinaasappelschil, met een subtiele aciditeit die perfect harmoniseert met restzoet. Dit is een zeer complexe en harmonieuze Muscat de Samos, waarvan de kwaliteit moeilijk te verslaan lijkt.

https://noperawine.com