Weingut Wachter-Wiesler ‘Rotedel’

  • 2018
  • Oostenrijk

Christoph Wachter begon te werken bij zijn familiewijnmakerij in 2008 toen hij nog maar twintig jaar oud was. In 2010 nam hij de volledige verantwoordelijkheid over en nu heeft hij zestien hectare wijngaarden in Südburgenland, in de steden Eisenberg en Deutsch Schützen. Zijn credo: "Wijn is het meest interessant, natuurlijk en authentiek als je de oorsprong herkent. Daarna zijn al onze inspanningen op elkaar afgestemd - en zo groeien onze druiven zo dicht mogelijk bij de natuur en met zo min mogelijk invloeden van buitenaf. Het karakter komt volledig van de bodem."
Toen Wachter in 2010 begon, stopte hij volledig met het gebruik van herbiciden en pesticiden. Tegenwoordig is hij een van de slechts drie producenten in Südburgenland die biologisch telen en gecertificeerd zijn vanaf het oogstjaar 2018. In 2012 studeerde hij twee jaar biodynamische landbouw en past hij vandaag enkele biodynamische technieken toe. Hij laat het onkruid groeien in zijn wijngaarden, omdat het nuttige insecten aantrekt en uiteindelijk zelf als voedingsstoffen terugkeert naar de grond.

Rotedel is een synoniem voor 'traminer' en wordt gebruikt door Christoph Wachter omdat de wijn duidelijk uit het normale traminer-smaakprofiel breekt. De vinificatie is nagenoeg hetzelfde als bij zijn rode wijnen. Zeer kruidig ​​in de neus, met veel rokerigheid en donker fruit, gedroogde abrikoos en wat hooi, zeer complex en meerlagig. In de mond komt een mooie frisheid, een delicate zuurgraad tekent voor levendigheid, megt exotisch fruit, een beetje peer, spek en meer kruiden. Dit is een wijn met een hoge densiteit en een stevige diepte.

https://www.wachter-wiesler.at