Uw event?

Op zoek naar een originele locatie voor je feest, vergadering of meeting van het managementteam? Zoek je een wijnproeverij of een gezellige plek voor een lunch na je burgerlijke trouw? Voor al dit soort events (en meer!) ben je zeer welkom in onze karaktervolle wijnbistro Convento. We maken er graag in overleg graag iets origineels van. Hieronder enkele formules. Maar spring gerust even binnen voor een babbel. Of neem per mail contact met ons op.

Wine & Business

Wine & Business

Een één- of meerdaags bedrijfsseminarie? Een teambuilding? Een belangrijke vergadering? Met andere woorden: ben je op zoek naar een inspirerende plek? Convento is uitgerust met beamer, flipchart en wifi. Natuurlijk kan je bij ons ook koud of warm lunchen en/of uitgebreid dineren. Ook de combinatie met een informele workshop wineblenden (zie verder) is altijd een schot in de roos. En ja, we hebben ook koffie...

We ontvingen eerder al PMV/ARKimedes, Voka & Bryo, KBC, ING, Argenta, Mondelez, ExxonMobile, Vlerick Campus, Roland Berger, Dr. Oetker, Seauton, KULeuven, UZ Gasthuisberg, Proximus, Mayerline, Rotary, het Leuvens Conservatorium, Clear Media, Vizit, JCI, BNP Paribas Fortis, Horeca Vlaanderen,...

Neem gerust contact op.

Wine & Pleasure

Wine & Pleasure

Wijn proeven en van wijn genieten: het mag allemaal wat minder strikt en stijf. Wijn én plezier: dat is het credo van Convento. Wij houden ab-so-luut niet van steriele feestformules.

Daarom houden we zelf zo van de sfeer in onze wijnbar: het is er huiselijk gezellig en als je er als groep vertoeft, dan is de zaak ook letterlijk 'van jou'.

Wil je er dus zelf een feestje bouwen voor een verjaardag, vrijgezellenparty,...? Doe zelf maar een gek idee!

Je trouwlunch

Je trouwlunch

Convento ligt op een boogscheut van het Leuvense stadhuis. Ideaal dus voor een lekkere en gezellige lunch na de ondertekening van de 'officiële papieren' tijdens de burgerlijke trouw.
We maken graag een menu dat jullie hemels lekker zullen vinden voor jullie huwelijksfeest.

Je vrijgezellen- of huwelijksdegustatie

Je vrijgezellen- of huwelijksdegustatie

Een wijndegustatie hoeft helemaal niets formeels te zijn. Wat denk je van een speelse en vrolijke degustatie op je vrijgezellenfeest. Of op je trouwdag! Het geluk zit op die wondermooie dag namelijk ook in je glas!

Kom eens babbelen hoe we dat kunnen uitwerken. Of stuur ons een e-mail.

Zelf je wijn blenden... plezierig!

Zelf je wijn blenden... plezierig!

Zelf wijnmaker spelen en je eigen wijn maken? Wie maakt de beste wijn? En wat zal de Conventojury ervan vinden? En belangrijk: zal je zelf je eigen wijn herkennen, in vergelijking met die van de 'concurrentie'? Het is een bijzonder leuke incentive om in een paar teams de beste fles te bottelen.

Enkel voor groepen van 12 tot 14 personen.

Deze formule kan ook op locatie in de ruime omgeving van Leuven. Voor prijsafspraken stuur je ons best een mailtje.

Wijn leren proeven: het kan ook vlot en vrolijk

Wijn leren proeven: het kan ook vlot en vrolijk

Waarom vind ik deze wijn lekker en die andere niet? Waarom is sommige wijn duur? En is hij daarom zoveel beter? Is een rosé eigenlijk wel wijn? Wat is het belang van een goed wijnglas? Kan ik op het etiket de kwaliteit aflezen? Waarom dronk ik gisterenavond die onzalige "Château Migraine"? Op deze en veel meer vragen brengen we tijdens onze introductie-avond een antwoord. Op een vlotte, gemoedelijke en vrolijke manier trekken we op verkenning door de diverse wijnstijlen en druivenrassen: van mousserende over stille tot versterkte wijnen. Van de witte en de rode wijnen proeven we telkens zowel een niet- als een wel houtgerijpte wijn. We praten over de basisbeginselen van het wijnmaken tot het wijnproeven. Tijdens de proeverij serveren we enkele bijpassende proevertjes (let op: dit is geen maaltijd). De kostprijs bedraagt € 38 per persoon.

Verrassende wijnwandeling door Leuven

Verrassende wijnwandeling door Leuven

Vandaag is Leuven dé bierstad van ons land. Weinigen weten dat een paar honderd jaar geleden in en om Leuven prachtige wijngaarden stonden. Onder begeleiding van een gids gaan we op zoek naar de oude sporen van wijnbouw in de stad. Er ligt zelfs nog een heuse wijngaard op de Keizersberg. Deze wandeling kan enkel geboekt worden voor groepen van 10 tot 25 personen. Prijs op aanvraag, enkel op reservatie.