Uw event

Op zoek naar een originele locatie voor je receptie, feest, directievergadering of meeting van het management-team? Ben je de saaie vergaderzaaltjes beu voor je businessmeetings? Heb je geen inspiratie voor een leuke teambuilding? Of zoek je een wijnproeverij of kaasdegustatie? Voor al dit soort events (en meer!) ben je zeer welkom in onze karaktervolle wijnbar Convento! Voor iedereen en voor elk budget maken we er in overleg en à la carte graag iets origineels van. Dat kan zowel op onze 'reguliere' openingsdagen als op onze sluitingsdagen. Hieronder enkele formules. Maar spring gerust even binnen voor een babbel. Of neem per mail contact met ons op.

Met hoeveel personen kunnen we bij Convento terecht?

Met hoeveel personen kunnen we bij Convento terecht?

In onze wijnbistro is er zittend plaats voor 18 personen. In de aanpalende antiekhoek kunnen aan tafel ook 18 personen terecht. Uiteraard mag je groepje ook kleiner zijn.

Voor een staande receptie (met partytafels) kunnen we zo'n 25 personen ontvangen. Daarbij is dan nog plaats voor bijvoorbeeld een gerechtenbuffet. Uiteraard reserveren we steeds een aantal stoelen, voor wie wat wil uitrusten, of voor wie moeilijker te been is.

En bij mooi weer is er natuurlijk ons binnenterras achteraan!

Wil je onze hele zaak voor jullie alleen afhuren, dan vragen we daarvoor een extra kost van € 300. Dan is Convento helemaal van jullie! Deze formule geldt enkel op zondag en tijdens onze sluitingsdagen maandag en dinsdag.

Convento Winetasting, altijd een verrassende wijnproeverij

Convento Winetasting, altijd een verrassende wijnproeverij

Tijdens deze wijndegustatie proef je een reeks wijnen en krijg je een mixbord van kaas en charcuterie.
In het glas komen een schuimwijn, witte wijnen, rode wijnen en/of een dessertwijn. Maar doe je liever alles in wit of alles in rood, dan kan dat ook. Wij geven de nodige uitleg bij de wijnen. De prijs bedraagt € 30 per persoon. Enkel op reservatie.

Wine & Business

Wine & Business

Een één- of meerdaags bedrijfsseminarie? Een teambuilding? Een productpresentatie voor klanten? Een recruitment-event? Een strategisch teammanagement? Een boardmeeting? Een panelgesprek? Een belangrijke vergadering? Met andere woorden: bent u op zoek naar een inspirerende plek? Convento is uitgerust met beamer, flipchart en wifi. Natuurlijk kan je bij ons ook koud of warm lunchen en/of uitgebreid dineren. Ook de combinatie met een informele workshop wineblenden (zie verder) is altijd een schot in de roos. En ja, we hebben ook koffie...

We ontvingen eerder al PMV/ARKimedes, Voka & Bryo, KBC, ING, Argenta, Mondelez, ExxonMobile, Vlerick Campus, Roland Berger, Dr. Oetker, Seauton, KULeuven, UZ Gasthuisberg, Proximus, Mayerline, Rotary, het Leuvens Conservatorium, Clear Media, Vizit, JCI, BNP Paribas Fortis, Horeca Vlaanderen,...

Neem gerust contact op.

Wine & Pleasure

Wine & Pleasure

Wijn proeven en van wijn genieten: het mag allemaal wat minder strikt en stijf. Wijn én plezier: dat is het credo van Convento. Wij houden ab-so-luut niet van steriele feestformules.

Daarom houden we zelf zo van de sfeer in onze wijnbar: het is er huiselijk gezellig en als je er als groep vertoeft, dan is de zaak ook letterlijk 'van jou'.

Wil je er dus zelf een feestje bouwen voor een verjaardag, receptie, vrijgezellenparty,...? Doe zelf maar een gek idee!

Een eenvoudige, maar zo gezellige en lekkere receptie

Een eenvoudige, maar zo gezellige en lekkere receptie

Toegegeven, je maakt het soms mee. Een receptie met borrelnootjes, enkele schrale hapjes en een glas 'overleden' schuimwijn. Gelukkig kan het ook anders: onze gezellige wijnbar is de ideale plek om tijdens een receptie bij te tetteren. Bij een mooie schuimwijn bijvoorbeeld, of met witte en rode wijnen. Met wat overheerlijke kaas en wat charcuterie erbij, een smeuïg stukje quiche, of met wat gerookte Schotse zalm er bovenop.

We bieden je een all-in receptie van om en bij de 3 uur aan voor € 27 per persoon. Let wel, wij doen dit ook op sluitingsdagen!

Je vrijgezellen- of huwelijksdegustatie

Je vrijgezellen- of huwelijksdegustatie

Een wijndegustatie hoeft helemaal niets formeels te zijn. Wat denk je van een speelse en vrolijke degustatie op je vrijgezellenfeest. Of op je trouwdag! Het geluk zit op die wondermooie dag namelijk ook in je glas!

Kom eens babbelen hoe we dat kunnen uitwerken. Of stuur ons een e-mail.

Food & Wine-diner

Food & Wine-diner

Helemaal in de filosofie van onze wijnbistro, kan je kiezen voor een speelse en lekkere avond, met - zonder jullie sfeer te storen - af en toe wat plezierige wijninterventies over wat jullie drinken en eten. Een winetasting dinnr dus, een avondvullend programma: lekker, plezant en niet stijf belerend. We laten een 6-tal wijnen proeven:
- bubbels met een amuse
- een voorgerecht met tegelijkertijd twee witte wijnen
- een hoofdgerecht met tegelijkertijd twee rode wijnen
- dessert met een zoete wijn en koffie tot slot
De kostprijs bedraagt € 78 all-in per persoon.

Uw trouwlunch

Uw trouwlunch

Convento ligt op een boogscheut van het Leuvense stadhuis. Ideaal dus voor een lekkere en gezellige trouwlunch na de ondertekening van de 'officiële papieren'.
We maken graag een menu dat jullie hemels lekker zullen vinden voor jullie huwelijksfeest.

Zelf je wijn blenden... plezierig!

Zelf je wijn blenden... plezierig!

Zelf wijnmakertje spelen en je eigen wijn maken? Dat is pas fun. Met een groep vrienden of als teambuilding met de collega's van het bedrijf of de dienst.

Wie maakt de beste wijn? En wat zal de Conventojury ervan vinden? En belangrijk: zal je zelf je eigen wijn herkennen, in vergelijking met die van de 'concurrentie'? Het is een bijzonder leuke incentive om in een paar teams de beste fles te bottelen.

De kostprijs bedraagt € 32 per persoon, enkel voor groepen van 12 tot 18 personen.

Deze formule kan ook op locatie in de ruime omgeving van Leuven. Voor prijsafspraken stuur je ons best een mailtje.

Wijn leren proeven: het kan ook vlot en vrolijk

Wijn leren proeven: het kan ook vlot en vrolijk

Waarom vind ik deze wijn lekker en die andere niet? Waarom is sommige wijn duur? En is hij daarom zoveel beter? Is een rosé eigenlijk wel wijn? Wat is het belang van een goed wijnglas? Kan ik op het etiket de kwaliteit aflezen? Waarom dronk ik gisterenavond die onzalige "Château Migraine"? Op deze en veel meer vragen brengen we tijdens onze introductie-avond een antwoord. Op een vlotte, gemoedelijke en vrolijke manier trekken we op verkenning door de diverse wijnstijlen en druivenrassen: van mousserende over stille tot versterkte wijnen. Van de witte en de rode wijnen proeven we telkens zowel een niet- als een wel houtgerijpte wijn. We praten over de basisbeginselen van het wijnmaken tot het wijnproeven. Tijdens de proeverij serveren we enkele bijpassende proevertjes (let op: dit is geen maaltijd). De kostprijs bedraagt € 38 per persoon.

Zes gangen kaas met wijn én bier

Zes gangen kaas met wijn én bier

Voor de samenstelling van ons eigen kaasassortiment werken we nauw samen met de équipe van het tot ver buiten de Leuvense grenzen gerenommeerde Kaasambacht Elsen. Samen met hen hebben we ook een kaas-, wijn- & bierarrangement uitgewerkt: een lekkere en vooral leerrijke avond over échte kazen.

De avond is bestaat uit zes gangen, met geitenkazen, Cantal en cheddar, Comté en Ossau Iraty, Munster en Maroilles, Brillat Savarin en Brie en afsluiten doen we met de Blue Stilton Colston Bassett. We combineren dat met uitgelezen wijnen én ergens komt ook een oude geuze in het glas.

De prijs bedraagt € 57 persoon en is enkel voor groepen van 12 tot 18 personen. De proeverij duurt 2,5 uur. Interesse? Stuur ons een e-mail.

Verrassende wijnwandeling door Leuven

Verrassende wijnwandeling door Leuven

Vandaag is Leuven dé bierstad van ons land. Weinigen weten dat een paar honderd jaar geleden in en om Leuven prachtige wijngaarden stonden. Onder begeleiding van een gids gaan we op zoek naar de oude sporen van wijnbouw in de stad. Er ligt zelfs nog een heuse wijngaard op de Keizersberg. Deze wandeling kan enkel geboekt worden voor groepen van 10 tot 25 personen. De prijs bedraagt € 27, aperitief inbegrepen. Wil je ook genieten van een lichte lunch met een goed glas achteraf, dan ligt de prijs op € 44 per persoon. Enkel op reservatie.

Uiteraard kan alles ook op een andere locatie...

Uiteraard kan alles ook op een andere locatie...

Wil je je feest liever op een andere locatie vieren, dan kan Convento dat uiteraard ook organiseren. Met lekkere wijnen en andere dranken, heerlijke gerechten,... In dat geval werken we helemaal op maat en is het best dat we er even over praten. Neem gerust contact op.