Wie?

Welkom bij wijnhandel, wijnbar en -bistro Convento in hartje Leuven!

In onze wijnwinkel vind je een fraaie, maar vooral ook erg persoonlijke selectie van een paar honderd wijnen uit de hele wereld. Doorslaggevend argument voor onze keuze is de exquise prijs-kwaliteit-genieten-verhouding. De meeste wijnen zijn onder de 15 euro geprijsd.

In onze wijnbar kan je uiteraard rustig genieten van een lekker glas. We bieden elke maand een twintigtal wijnen per glas aan, die je ook altijd vrijblijvend kan proeven. Er is ook een fijne eetkaart met koude en warme hapjes en dagverse gerechten.

Tot binnenkort, bij een goed glas?

Stéphane, Katrien, Tom, Anna, Evy & Jonas

Cavist en antiquair St├ęphane Godfroid

Cavist en antiquair St├ęphane Godfroid

Stéphane Godfroid groeide op in een Oost-Vlaams gezin, tussen antiek en kunst. Daar werd al eens een goeie fles gekraakt, dikwijls zelf in de huiskelder gebotteld uit de barrique die uit Frankrijk was gehaald. Na een jarenlange job als beroepsjournalist, besloot hij, eigenlijk vrij impulsief, om in het voorjaar van 2009 (in volle financiële crisistijd) een wijnbar en -winkel annex antiekhandel te starten in hartje Leuven. Daar is 'thuis' het sleutelwoord. Stéphane en zijn vrouw Katrien noemen de zaak dikwijls al lachend 'hun tweede living'. Ze voelen zich er thuis, en ook de gasten en klanten moeten dat gevoel hebben. Convento Wines & Antiques is nu al jaren een plek voor en van liefhebbers van goede smaak: lekker eten, een heerlijk glas, mooie dingen én altijd jazz- of klassieke muziek op de achtergrond. 

Stéphane stond ook mee aan de wieg van de traiteurzaak Convento Food, enkele panden verder in de Mechelsestraat. Die opende op 18 oktober 2013, met de jonge chef Laura Massa aan het fornuis. Laura en haar partner Ruben kwamen in hun studentenjaren al geregeld een glas drinken in de wijnbar, bleken gebeten door de foodmicrobe en van het één kwam het ander...

Inmiddels is Convento zelf uitgegroeid tot een wijnwinkel, wijnbar en wijnbistro. Zaakvoerder Stéphane versterkte de équipe met sommelier Tom De Praetere, chef Evy De Messemaeker en maître Anna Vanhole.

Sommelier Tom De Praetere

Sommelier Tom De Praetere

Naast Stéphane en zijn vrouw Katrien is ook Tom De Praetere een bekend gezicht in Convento. Tom is, net als Stéphane trouwens, musicoloog. Hij is reeds jaren weg van goeie wijn en schuimt het hele land af op zoek naar originele trouvailles op degustaties en wijnbeurzen. Tom was een trouwe klant en wijnproever in de wijnbar. En toen hij op een dag de vraag kreeg van Stéphane om aan de andere kant van de wijntoog te staan, zei hij zonder twijfelen ja. Tom deed de Syntra-opleiding en volgt op dit moment een WSET-opleiding als sommelier.

Chef Evy De Messemaeker

Chef Evy De Messemaeker

Onze chef Evy De Messemaeker was als kind al volop met eten bezig. Als 9-jarige wou ze al graag haar eigen potje koken. Haar eerste creaties bestonden uit stiekem gestoofde bladeren van bloemkool… om grootmoeder te bewijzen dat ze kon koken zonder iets te laten aanbranden. Het begin van een jarenlange passie.

Evy studeerde af aan de KH Leuven als regent. Daarna behaalde ze bij Syntra haar diploma restauranthouder. Tijdens deze studie werkte ze ook in de Oesterbar te Leuven. Een heel boeiende en leerrijke periode. Haar eigen traiteurverhaal begon in de Wieringstraat 14, de oorspronkelijke thuisbasis van kledingszaak Opus II. Op culinair vlak is het steeds blijven kriebelen bij Evy. In 2006 besliste ze dan ook opnieuw te gaan meewerken in de Oesterbar in de Leuvense Muntstraat.

Evy’s keukensignatuur? Originele en lokale producten, vers en vlot. En vaak met een lekkere knipoog. En dat sluit perfect aan op het credo van Convento: ‘Conviviaal genieten van wijnen en gerechtjes, met kennis van smaken’.