Wij

Welkom bij wijnhandel, wijnbar en -bistro Convento in hartje Leuven!

In onze wijnwinkel vind je een fraaie, maar vooral ook erg persoonlijke selectie van zo'n 200 wijnen uit de hele wereld. Doorslaggevend argument voor onze keuze is de exquise prijs-kwaliteit-genieten-verhouding. Heel wat wijnen zijn onder de 15 euro geprijsd.

In onze wijnbar kan je uiteraard rustig genieten van een lekker glas. We bieden elke maand een twintigtal wijnen per glas aan. Sinds mei 2017 verwelkomen we jullie graag in onze nieuwe wijnbistro voor nog meer lekkers, met plezier klaargemaakt door onze chefs Evy en Jonas.

Tot binnenkort, bij een goed glas?

Stéphane, Katrien, Tom, Anna, Evy & Jonas

Cavist en antiquair Stéphane Godfroid

Cavist en antiquair Stéphane Godfroid

Stéphane Godfroid groeide op in een Oost-Vlaams gezin, tussen antiek en kunst. Daar werd al eens een goeie fles gekraakt, dikwijls zelf in de huiskelder gebotteld uit de barrique die uit Frankrijk was gehaald. Na een jarenlange job als beroepsjournalist, besloot hij, eigenlijk vrij impulsief, om in het voorjaar van 2009 (in volle financiële crisistijd) een wijnbar en -winkel annex antiekhandel te starten in hartje Leuven. 

Stéphane stond ook mee aan de wieg van de traiteurzaak Convento Food, enkele panden verder in de Mechelsestraat. Die opende op 18 oktober 2013, met de jonge chef Laura Massa aan het fornuis. Laura en haar partner Ruben waren ooit gasten en jobstudenten in de wijnbar. En van het één kwam het ander... Het jonge koppel baat de traiteurzaak nu zelfstandig uit.

Samen met zijn vrouw Katrien breidde Stéphane in 2017 een vervolg aan hun Convento-droom. Naast de wijnbar en -winkel opende een gloednieuwe wijnbistro. Nog meer verwennerij dus!

Bij Convento is 'thuis' het sleutelwoord. Stéphane en Katrien noemen de zaak dikwijls al lachend 'hun tweede living'. Ze voelen zich er thuis, en ook de gasten en klanten moeten dat gevoel hebben. Convento Wines & Antiques is nu al jaren een plek voor en van liefhebbers van goede smaak: lekker eten, een heerlijk glas, mooie dingen én altijd jazz of klassieke muziek op de achtergrond. 

Sommelier Tom De Praetere

Sommelier Tom De Praetere

Naast Stéphane en zijn vrouw Katrien is ook Tom De Praetere een bekend gezicht in Convento. Tom is, net als Stéphane trouwens, musicoloog. Hij is reeds jaren weg van goeie wijn en schuimt het hele land af op zoek naar originele trouvailles op degustaties en wijnbeurzen. Tom was een trouwe klant en wijnproever in de wijnbar. En toen hij op een dag de vraag kreeg van Stéphane om aan de andere kant van de wijntoog te staan, zei hij zonder twijfelen ja. Tom deed de Syntra-opleiding en volgt op dit moment een WSET-opleiding als sommelier.

Chef Evy De Messemaeker

Chef Evy De Messemaeker

Chef Evy De Messemaeker was als kind al volop met eten bezig. Als 9-jarige wou ze al graag haar eigen potje koken. Haar eerste creaties bestonden uit stiekem gestoofde bladeren van bloemkool… om grootmoeder te bewijzen dat ze kon koken zonder iets te laten aanbranden. Het begin van een jarenlange passie.

Evy studeerde af aan de KH Leuven als regent. Daarna behaalde ze bij Syntra haar diploma restauranthouder. Ze werkte een tijd in de Oesterbar in de Leuvense Muntstraat en startte haar eigen traiteurdienst die al snel bekend werd bij heel wat Leuvenaars. 

Drive en energie vindt Evy niet alleen achter het fornuis, maar ook als drijvende kracht in projecten als Opus III, dat aan meer dan 1.000 kinderen in India onderwijs biedt, en Den Duw dat kansarme jongeren letterlijk een duw wil geven in hun leven. 

Chef Jonas Uytterhoeven

Chef Jonas Uytterhoeven

De kookmicrobe had ook Jonas Uytterhoeven al snel te pakken. Hij volgde hotelschool aan het VTI in Leuven en in Ter Duinen in Koksijde. Na stages in binnen- en buitenland (Trente-Leuven, De Librije-Zwolle, MOO-Barcelona) deed hij de voorbije jaren heel wat ervaring op in gerenommeerde keukenbrigades van Brusselse en Leuvense restaurants (Bozar, De Warande, Couvert Couvert, Baracca,...).`
Sinds het najaar van 2017 is hij chef in de Convento Wijnbistro. Als je hem niet in de keuken vindt, is de kans groot dat Jonas op een brocantemarkt struint, met de vespa uitwaait of gewoon ergens met vrienden lekker relax zit te genieten. Laat dat laatste nu nèt het credo van Convento zijn!

Maître Anna Vanhole

Maître Anna Vanhole

Anna, geboren en getogen in Leuven, studeerde sociaal cultureel werk en communicatiewetenschappen. Haar organisatorische ervaring in de culturele sector, onder andere bij UiTPAS Brussel, komt bij Convento erg goed van pas. Ze zorgt voor de opvolging van restaurantreservaties (een heuse puzzel is dat soms!), evenementen, aanvragen voor feestjes, teambuildings, wijnproeverijen, social media,... En natuurlijk vind je haar ook goedgeluimd in de zaal.

Met Anna kan je een hele boom opzetten over muziek, literatuur, hardlopen en natuurlijk lekker eten en drinken. Op zoek naar een lekker glas kwam ze net als Tom eens binnen in de wijnbar... en voilà!

Chef de Partie Seppe Vandersteen

Seppe koos eerst voor studies geschiedenis, vooraleer zich op die andere sluimerende passie te gooien: koken! Hij volgde de Syntra-opleiding, leerde de knepen van het vak en versterkt sinds begin 2018 de Convento-ploeg. Smaken zijn Seppe z'n ding, op het bord (met graag eens vergeten groenten uit de ouderlijke tuin) en in het glas. Hij kan uren (echt!) babbelen over bier - hij is sinds 2018 officieel zytholoog.