Klara serveert Conventowijnen

In het feestelijk eindejaarsprogramma Klara Serveert wordt lekker getafeld, met good food en good wines én boeiende babbels.
Een aantal wijnen komen van Convento! Je zal ze vast wel herkennen... Luisteren en meegenieten dus!

Hierbij al een en ander over het menu:

Zaterdag 27 december OLD FASHIONED (met filosofe Tinneke Beeckman & culinair historicus Peter Scholiers)
1. Heldere bouillion met ravioli van haas en een gefrituurde notensla (Sauvignon Blanc, Buitenverwachting, Zuid-Afrika, 2013)
2. Fazant op z’n Brabants (Saint-Emilion Grand Cru, Chateau Vieille Tour la Rose, 2009)

Zondag 28 december FRANS-BELGISCH (met de Turkse schrijver Mustafa Kör & cellist Pieter Wispelwey)
1. Flammenkuche met Naamse slakken in een kruidentempura. (Bourgogne Sous la Roche, Domaine Bernolin, 2009)
2. Steak Béarnaise met handgesneden frietjes en samengestelde salade (Bordeaux L’Oratoire du Chasse-spleen Moulis-en-Medoc, 2009)

Maandag 29 december ITALIAANS (met oprichtster ‘Let’s Go Urban’ Sihame El Kaouakibi & filosoof Johan Braeckman)
1. Insalata Caprese (Pinot Grigio, Saccheto, Veneto, 2013)
2. Saltimbocca met prosciutto en salie (Sangiovese Montecucco, Vigne a Porrona, 2011)

Dinsdag 30 december OOSTERS (met dirigent Paul van Nevel & voormalig Europees president Herman van Rompuy)
1. Japan. Sushi. (sake)
2. Kaduk Mou Yang (gemarineerde ribbetjes), Kaduk Mou Yang dumpling, brochette van zoetwatergarnaal op suikerriet (Thaïsche rundvleessalade) (Shiraz Pearlstone, Zuid-Afrika 2011)

Woensdag 31 december VAN OUD NAAR NIEUW (met auteur Margot Vanderstraeten & schrijvend acitivist Abou Jahjah)
1. Kreeft met bospeen, sinaasappel, gember en limoenschuim. (Champagne Delahaie, premier cru)
2. Lams-tajine met een kaviaar van aubergine en couscous (Cabernet Sauvignon Torredores Crianza, 2011)