Mis wijndocu SOMM III niet in Cinema Zed!

Op 17 juni organiseren we, samen met onze partner Cinema ZED, de Belgische première van de wijndocu SOMM III. Deze film vertelt het spannende verhaal van topsommeliers en een historische proeverij van pinot noirs.

De film slaat hetzelfde pad in als de memorabele blinde proeverij van chardonnay-wijnen in Parijs in 1976. Op die degustatie - alom bekend als het ‘Oordeel van Parijs’ - versloegen tot ieders verbazing de Amerikaanse wijnen de Franse wijnen. 


In SOMM III proeven twee panels blind geen chardonnay-wijnen, maar wel een reeks pinot noirs. En opnieuw is het spannend afwachten welke wijnen de wijnkenners kunnen bekoren. Ster van de film is Rajar Parr, zelf sommelier, wijnschrijver en intussen wereldwijd bekend en gerenommeerd maker van Pinot Noir-wijnen op zijn Domaine de la Côte in Sta Rita Hills, Californië.

En ja, Rajat Parr zal aanwezig zijn bij de projectie van de documentaire. Convento biedt achteraf ook een glas pinot noir van Belgische makelij aan, samen met wijnmaker Karel Henckens van Aldeneyck.

Praktisch: 17 juni, 17u30 - Cinema ZED, Andres Vesaliusstraat 9 C, Leuven - Toegangsprijs 8,50 euro. Tickets bij Cinema Zed.

Meer info? Mail ons gerust op info@convento.be