Filipa Pato Post Quercus Baga

  • 2018
  • Portugal, Bairrada D.O.C.
    • 100% baga
  • Alcohol 11,0%
  • terracotta amforen van 300 liter

Als dochter van een vermaard wijnmaker koos Filipa Pato ervoor om haar vader bij te staan, maar daarnaast toch ook haar eigen wijnbedrijf op te starten. Na haar studies ging ze wel eerst de lucht buiten Portugal opsnuiven en assisteerde achtereenvolgens bij Château Cantenac Brown in Bordeaux, Finca Flichman in Argentinië en Leeuwin Estate in Australië. In 2001 produceerde ze haar eerste wijnen onder eigen label.

Inmiddels heeft Filipa haar geheel eigen stijl en maakt ze wijnen met oog voor de traditie van haar geboortestreek, de Bairrada, maar steeds met een heel hoge drinkbaarheidsfactor. Sinds ze bijgestaan wordt door haar echtgenoot William Wouters, voormalig beste sommelier van België en jarenlang uitbater van wijnrestaurant Pazzo in Antwerpen, hebben hun creaties alleen nog maar aan precisie gewonnen.

Filip en William grijpen terug naar de oeroude vinificatie in amforen. Het geeft een elegante, lichtvoetige Baga met zeer zachte tannines.

http://www.patowouters.com