Jean-Claude Boisset Chambolle-Musigny

  • 2019
  • Frankrijk, Bourgogne, Chambolle-Musigny A.O.C.
    • 100% pinot noir

Lang werd Boisset geassocieerd met de productie van middelmatige wijnen. Eind jaren '90 werd resoluut gekozen voor kwaliteit. De eerste stap werd genomen in 1999, toen de groep het domein Vougerai oprichtte. De tweede stap van deze herpositionering kwam er toen er voor gekozen werd om de leiding van domaine Jean Claude Boisset toe te vertrouwen aan Grégory Patriat, een zeer getalenteerde wijnmaker die werd opgeleid bij de befaamde Lalou Bize-Leroy.

De appellatie Chambolle-Musigny is een van de kleinste en meest opgedeelde van de Côte met slechts 97 ha wijngaarden van de Village-appellaties, 50 ha Premier Cru en 25 ha Grand Cru. De terroirs van Chambolle-Musigny zijn tamelijk homogeen en liggen op het oosten. Het delicate kantje van de wijnen komt voort uit de bodemsoort. Het moedergesteente met harde kalksteen vormt de basis, met daarbovenop een dunne laag kalksteengrind die zorgt voor een goede drainage van de bodem en bijdraagt aan het fijne, sensuele en charmante karakter van deze wijnen.
Deze cuvee is een assemblage van vier 'climats' van Chambolle-Musigny: 'Les pas de chats', 'Derrière le four', 'Le Clos de L'Orme' en 'Les Danguerrins'.
Met een mooie robijnrode kleur, verrast deze wijn met zijn frisheid. Hij onthult aroma's van verse rode bessen en intense gedroogde bloemen. De mondvulling is zijdeachtig en onthult een opmerkelijke lengte.

https://www.jeanclaudeboisset.com