Markus Huber ‘Terrassen’

  • 2022
  • Oostenrijk, Traisental D.A.C.
    • 100% grüner veltliner
  • Alcohol 12,50%

Markus Huber, de tiende generatie in deze wijnfamilie, wordt ook wel eens omschreven in de internationale pers als "a winemaker to watch".
Na zijn studies in wijnbouwen& oenologie en enkele stages in onder andere Zuid-Afrika, begon hij het kleine familiebedrijf uit te bouwen. Ondertussen is hij een toonaangevende wijnproducent met internationale erkenning. De Huberwijnen zijn een typevoorbeeld voor elegantie, mineraliteit, puurheid & complexiteit.

Huber bezit zo'n 25 hectaren wijngaard op de beste locaties in het Traisental en hoort bij de beter wijnmakers van Oostenrijk. Traisental staat bekend om de sterk kalkhoudende bodem. Klimatologisch doet Traisental met koele nachten en warme dagen denken aan de Bourgogne, dat op dezelfde breedtegraad ligt. De naam Terrassen verwijst naar de percelen wijngaard die op de steile heuvels in terrasbouw zijn aangeplant. Het is een wijngaard van meer dan 80 jaar oud.
Dit is een minerale, licht kruidige wijn met een neus van witte peper. In de smaak komt ook wat geel fruit en een mooi, rond mondgevoel.

http://www.weingut-huber.at