Mount Horrocks Watervale Riesling

  • 2022
  • Australië
    • 100% riesling
  • Biowijn

Toen der Nieuw-Zeelandse Stephanie Toole in Londen vertoefde zocht ze er steeds de betere wijnbar en wijnrestaurants op. Wijn werd toen ook de focus van haar werk; het beheren van een fijne wijnwinkel die leidde tot wijndistributie en het starten van haar eigen wijnbedrijf.
In 1992 verhuisde ze naar Zuid-Australië en binnen enkele maanden kocht ze een kleine wijnmakerij. Oorspronkelijk met een echt 'cottage industry'-gevoel, is Mount Horrocks Wines klein gebleven in productie, maar toch gedurfd in zijn aanpak. In de afgelopen 27 jaar is Stephanie overgestapt van het kopen van alle druiven naar het planten van haar eigen wijngaarden.

De Watervale Riesling-wijngaard van Mount Horrocks is ongebruikelijk omdat het op het zuiden ligt én op zeer grote hoogte. Dat zijn twee factoren die bijdragen aan een koelere locatie die de voorkeur heeft in deze tijd van klimaatopwarming.

Het oogstjaar 2021 levert een prachtige, heerlijke wijn op, met veel concentratie maar in volume het laagste in decennia. Er werden amper 615 cases geproduceerd. De wijn heeft een uitzonderlijke balans, met veel finesse en expressieve aroma's van appel en citrusschil. In de mond is hij delicaat en krachtig tegelijk, knapperig, droog en mineraal, met een lange pittige afdronk.

https://www.mounthorrocks.com