Niepoort ‘Primata’

  • 2020
  • Portugal, Douro D.O.C.
    • 100% touriga nacional
  • Alcohol 11,5%
  • Biowijn

Nat Cool, van nature cool en funky, is een innovatief concept gecreëerd door Niepoort met als doel verschillende producenten samen te brengen om lichte en makkelijk drinkbare wijnen te produceren. De Primata is het resultaat van Dirk Niepoort die zijn keldermeester Luís Pedro een 'push' gaf om in 2016 zijn eigen wijn te maken.
De druiven voor deze wijn komen van wijngaarden die groeien op een hoogte van 600 meter in de Douro-vallei, meer bepaald in de regio Tabuaço. Het karakter en de lichtheid van deze hooggelegen wijngaarden met hun granieten leisteenbodems en de structuur van de Douro-druivensoorten worden gecombineerd met de 'Natcool-factor': minimale interventie in de wijngaarden en in de kelder. Een minimalistisch wijnbouwconcept waarbij de grondstof de grootste inspraak heeft.
Deze helemaal natuurlijk geproduceerde wijn van Niepoort heeft minder alcohol en minder concentratoie, wat soqieso leidt tot een hogere drinkbaarheidsfactor. Je krijgt de typische kruidige toets van Douro maar in een veel lichtere verpakking.

In de neus komen fijne, maar complexe aroma's van rood fruit als kers, bloemige hints en een contrasterende kruidachtige toets die het aromatische profiel afrondt en een nieuwe dimensie toevoegt.
De smaak wordt gekenmerkt door een structuur die licht en delicaat is, maar ook een aangename tanninerijke ruggengraat biedt.

https://www.niepoort-vinhos.com