Domaine Oenops ‘Rawditis’

  • 2022
  • Griekenland
    • 100% roditis
  • Alcohol 12,5%

Oenops Wines is het revolutionaire project van oenoloog Nikos Karatzas, opgericht eind 2015 in de regio Drama. Na een lange ervaring bij enkele van de beste wijnmakerijen in de regio en op zoek naar innovatie en perfectie, durfde Nikos een eigen ambitieus project te lanceren:
"Ons belangrijkste doel is om met minimale tussenkomst authentieke droge wijnen van de hoogste kwaliteit te produceren", zegt Nikos.
Daarom is hij op zoek naar oude wijngaarden met inheemse variëteiten en uitzonderlijke terroirs in heel Griekenland en, belangrijker nog, gepassioneerde druiventelers om duurzame samenwerkingen aan te gaan. Zowel in de wijngaarden als in de kelder worden milieuvriendelijke technieken toegepast.

'Rawditis' is een woordspel tussen het druivenras 'roditis' en 'rauw'. De druiven komen van bijna 50 jaar oude wijngaarden. De druiven krijgen een schilweking van zowat 28 dagen en worden vervolgens zes maanden gerijpt in eivormige amforen en ongefilterd gebotteld zonder toevoeging van sulfieten. Hierdoor ontstaat een heerlijke oranje wijn.

Zijn kleur is helder oranje. De intense aroma's van gedroogde abrikoos en perzik gaan uitzonderlijk samen met de toetsen van brioche en noten, met tonen van honing en kamille ook. De body heeft een vleugje elegante tannines, die harmonieus worden gecombineerd met de knapperige zuren en leiden tot een lange afdronk.

http://www.oenopswines.gr