Pietroso Rosso di Montalcino

  • 2016
  • Italië, Rosso di Montalcino D.O.C.
    • 100% sangiovese
  • Alcohol 14,5%
  • 12 maanden op grote foeders van 30 hl Sloveense eik

Volgens de archieven maakt het landgoed ‘Petroso’ - zoals het toen indertijd heette - reeds sinds 1363 wijn in de streek rond Montalcino. De echte basis voor het succes vandaag is te danken aan Domenico Berni, die in het begin van de jaren 1970 begon met het maken van wijn. Zijn doel was om elegante Brunello en Rosso te maken, volgens traditionele methodes en in beperkte oplage, om zo de kwaliteit te kunnen garanderen. Vandaag de dag wordt het bedrijf met veel enthousiasme geleid door zijn kleinzoon Gianni Pignattai, die samen met zijn familie het ganse proces opvolgt en instaat voor de topkwaliteit die dit domein produceert.

Deze Rosso di Montalcino is een pure Sangiovese gemaakt op zijn fruit en elegantie. De wijn rijpt voor 12 maanden op grote foeders van 30 hl Sloveense eik. Elk jaar worden er zo'n 16.000 flessen geproduceerd. Elke Sangiovese-addict zal plezier beleven aan deze wijn.

http://www.pietroso.com