Stark Condé Cabernet Sauvignon ‘Three Pines’

  • 2016
  • Zuid-Afrika, Jonkershoek Valley W.O.
    • cabernet sauvignon
  • Alcohol 14,0%

Stark Condé is een familiebedrijf dat sinds 1998 ambachtelijke kwalitatief hoogwaardige Zuid-Afrikaanse wijnen produceert in het wereldberoemde wijnbouwgebied Stellenbosch. De eigenaar, José Condé, is geboren en getogen in de Verenigde Staten. Na diverse jaren zeer verdienstelijk zijn sporen te hebben verdiend in de kunstwereld vertrok hij in 1997 samen met zijn vrouw en twee dochters naar Zuid-Afrika. Hier richtte hij samen met zijn schoonvader Hans Schroder Stark Condé op. Meteen het eerste jaar al viel zijn Cabernet Sauvignon in de prijzen. John Platter, dè Zuid-Afrikaanse wijnautoriteit, gaf deze Cabernet Sauvignon meteen 5 sterren.
De cabernet sauvignon wijngaard ligt op de Oude Nektar Farm in Jonkers Valley, op zo'n 270-290 meter boven de zeespiegel. De gemiddelde leeftijd van de wijnranken is 25-30 jaar. De druiven van deze 'single-vineyard' worden perfect rijp geoogst. Er wordt gewerkt met verschillende klonen cabernet sauvignon om meer complexiteit en evenwicht te krijgen. De trossen worden ontsteeld. De deels ingeleide, deels wilde gisting vindt plaats in kleine open kruiken na een kleine koude inweking van enkele dagen. De jonge Zuid-Afrikaanse rode wijn wordt licht geperst en overgeheveld naar Franse eikenhouten vaten met een inhoud van 300 liter. Hier ondergaat de jonge wijn een opvoeding van 22 maanden.
Deze cabernet is een wijn met aroma's van zwarte- en blauwe bessen, florale tonen, smaakvol, gul en evenwichtig, rijpe tannines met een lange weelderige finale.