Weingut Johann Geil Riesling Trocken

  • 2022
  • Duitsland, Rheinhessen
    • 100% riesling
  • Alcohol 12,0%

Weingut Geil ligt in Rheinhessen, het grootste wijngebied Duitsland. Dit gebied is de jongste jaren enorm in opkomst door de hoge kwaliteit wijn die hier geproduceerd wordt. Weingut Geil is een 'rising star' en produceert wijnen van ongekende klasse.
Gelegen in een beschermd natuurgebied ligt het kleine plaatsje Bechtheim waar de familie Geil in 1871 neer streek om wijn te gaan verbouwen. Vader Georg vernoemde het huis en de wijngaarden direct naar zijn zoon Johannes Geil welke het enkele jaren geleden weer over heeft gedragen aan zijn zoon Johann Geil. Op dit moment wonen er drie generaties van de Geilfamilie in het huis en werken vader en zoon goed samen in de wijngaarden en kelders.

Rheinhessen staat vooral bekend om de productie van zijn witte wijnen. Ook bij Weingut Geil zijn de meeste wijnen wit. Waar men nog steeds denkt dat riesling de enige druif is die daar verbouwd wordt zien we juist bij Weingut Geil een grote diversiteit aan fantastiche wijnen.

Dit is een rasechte riesling, met de klassieke edele zuren die niet agressief zijn. Deze wijn wordt verder nog gekenmerkt door een aangename fruittoets (wit fruit zoals witte perzik en citrus).

https://weingut-geil.de