El Escocés Volante ‘Papa Luna’ tinto

  • 2020
  • Spanje, Calatayud D.O.
    • 75% garnacha
    • 20% syrah
    • 5% mazuelo
  • Alcohol 15,0%

Norrel Robertson is geboren en getogen in Schotland en heeft na zijn studies Politieke en internationale Betrekkingen de afgelopen 20 jaar in de wijnindustrie gewerkt. In de jaren 1990 besloot Norrel om het wijnmaken te proberen. Hij ging druiven plukken in Chianti in Italië, Portugal, Australië, Frankrijk en Chili. Van 1998 tot 2000 begon Norrel aan de Master of Wine-cursus en werd hij Master of Wine in november 2000. In 2002-2003 studeerde Norrel de postdoctorale cursus wijnbouw en oenologie aan de Lincoln University in Christchurch, Nieuw-Zeeland. In 2003 verhuisde hij naar Spanje als wijnmaker en werd al snel verliefd op de oude garnacha-wijngaarden in de omgeving van Calatayud (Aragon) en besloot zijn eigen wijnen te gaan maken. 

De wijn heeft fijne aroma’s van bosbessen en kruiden. In de mond ondersteunen karamel en peper het fruitige karakter van de wijn. Heel evenwichtig met zachte tannines, met een subtiele vatrijping.
'Papa Luna', gemaakt door Norrel Robertson MW, was een tijd de huiswijn van het restaurant El Bulli.
De naam van de wijn verwijst naar kardinaal en tegenpaus Pedro Martinez de Luna (1327-1423) uit Aragon.

http://escocesvolante.es